Minuman Tenaga Terbaik Untuk Atlit & Ahli Sukan

Kalau nak diikutkan, permainan futsal ni dah menjadi sukan favourite saya setakat ni.. Paling tidak, dalam seminggu tu mesti saya akan main futsal sekali.. Kadang-kadang sampai 4 kali seminggu.. Nak kata hebat sangat tu tak la, tapi boleh la setakat sepak-sepak bola masuk gol..

Biasanya kalau main futsal ni, tak tentu masanya.. kadang-kadang waktu petang selepas balik kerja & kadang-kadang saya main waktu malam.. Kalau main tengah malam tu, dalam pukul 11 baru nak sepak mula.. Bertuahnya saya ni, sebab family tak pernah menghalang, malah siap bagi sokongan padu lagi.. Bukan setakat bagi sokongan, siap temankan lagi saya bersukan.. πŸ™‚

C360_2015-05-09-00-56-05-481
Mia Qaisara dan ibu temankan main futsal tengah-tengah malam..
20150415_181305
Melukis dan mewarna sambil temankan ayah bersukan..
IMG_20150508_234538
Belajar ABC kat court futsal..

Mesti ada yang tertanya, “betul ke boleh main futsal sampai 4-5 kali seminggu”, “kalau main futsal selalu sangat ni tak penat ke? Main pulak tengah-tengah malam, tak mengantuk dan letih ke? maklumlah umur pun dah masuk 3-series”.. Tak dinafikan, memanglah letih dan penat apabila bersukan.. Cumanya, kita kena la pandai sesuaikan dengan pengambilan minuman yang bersesuaian apabila bersukan ni untuk re-energize.. Kalau dulu-dulu, biasanya memang saya akan ambil minuman berkarbonat pemberi tenaga untuk ganti semula tenaga yang hilang masa bersukan.. minuman ni dapatlah beri tenaga semula tetapi kandungan gulanya amat tinggi.. Risau pulak saya kalau asyik minum air ni tiap-tiap kali kalau bersukan.. Seminggu pulak sampai 4-5 kali..

So, sejak lebih kurang 2 tahun yang lepas, saya cuba minum Performance Drink ni pulak.. Minuman ni memang sesuai untuk para atlet tak kira apa sukan sekalipun.. Ramai yang dah mencuba dan berpuas hati.. Tak sangka sedap pulak dan rasanya lebih kurang je dengan minuman berkarbonat yang saya selalu minum selama ni.. Memang kena dengan citarasa saya.. Bezanya, minuman ni tanpa gula dan rasanya datang dari perisa oren yang sememangnya menyegarkan kalau diminum sejuk-sejuk.. Nak bancuhnya pun senang saja.. Dalam seminit pun dah boleh ready.. Di samping tu jugak,ada banyak lagi khasiat Performance Drink ni yang kita perlu tahu..

C360_2015-05-08-22-01-30-455
Performance Drink yang sedap & menyegarkan..

Sepanjang 2 tahun ni, saya amat terasa perbezaannya.. Bukan setakat dalam sukan je, malahan badan saya pun rasa lebih bertenaga dan sihat.. Bila bangun tidur selepas bersukan pun, badan tak rasa lenguh-lenguh dan sakit.. Di tempat kerja pun, saya rasa lebih segar dan tak mudah mengantuk..

Contohnya, masa kejohanan futsal awal April lepas pun saya bawa Performance Drink ni sebagai peneman.. Alhamdulillah, berkat usaha berlatih, kerjasama berpasukan dan minum Performance Drink secara konsisten, akhirnya berjaya juga saya dan pasukan menjuarai Kejohanan Suka-Suka Futsal antara pejabat.. Walaupun bukannya menang peringkat antarabangsa atau pun Piala Dunia, namun yang penting kepuasan bersukan di samping mengekalkan kesihatan tubuh badan & minda..

IMG-20150418-WA0072
Team PS4 vs Team Toy’s R Us..
IMG-20150418-WA0066
Meraikan kemenangan pertama tahun ni.. InsyaAllah akan ada lagi di masa akan datang..
20150418_134523
Johan juga akhirnya..

Sekiranya nak tahu dengan lebih lanjut lagi tentang kebaikan Performance Drink ni, boleh lah hubungi saya ye..Β  πŸ™‚

“MIAQAISARAH”

017-202 3543

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s