Minuman Tenaga Untuk Kekalkan Hidrasi

Malam ni rasanya macam nak join main futal lagi dengan geng-geng apartment ni.. Best rasanya dapat bersukan malam-malam ni, lagipun tak jauh pun just kat court bawah apartment ni je pun.. Sekarang ni, kalau nak main waktu siang memang dah tak ada masa sebabnya balik kerja je paling kurang dah pukul 6 petang.. Penat bekerja tu memang ada, tapi rasa puas sangat kalau dapat keluarkan peluh dengan bersukan.. Biasanya saya akan bawak Performance Drink setiap kali main futsal..Bagi saya, Performance Drink ni dah jadi minuman wajib bawak masa bersukan..

performance-orangeKalau dulu, saya blur jugak apa bezanya Performance Drink ni dengan air sejuk biasa/air mineral yang saya minum semasa bersukan.. Cumanya, yang saya perasan, kalau setiap kali minum air sejuk/mineral mesti badan akan rasa semakin berat dan makin cepat penat bila nak berlari semula.. Memanglah dapat hilangkan dahaga, tapi lama-lama stamina nak main futsal pun makin hilang jugak.. Alhamdulillah, masa Bengkel Nutrisi Shaklee yang saya attend tak lama dulu baru lah semakin jelas dan semakin yakin saya dengan Performance Drink ni..

PD GrafKalau diikutkan graf ni, dapat dilihat Performance Drink mampu mencegah dehidrasi.. Ia turut membantu memberikan tenaga melalui elektrolit lengkap termasuk kalsium, potassium, fosforus, chloride dan magnesium (yang kebanyakannya tidak terdapat dalam mana-mana jenama energy drink biasa yang lain).. Elektrolit ini boleh memperlahankan proses kehilangan cecair dalam badan, jadinya kita boleh kekal bertenaga sepanjang waktu bersukan.. Patutlah terasa masih bertenaga walaupun dah main futsal 2,3 jam.. Kandungan minuman ni bagi saya memang terbaik.. Sekiranya anda tercari-cari minuman tenaga yang menyihatkan dan hendak merasa sendiri kehebatan serta kesedapan rasa oren minuman ni, boleh hubungi kami untuk tempahan dan maklumat selanjutnya..

“MIAQAISARAH”

017-202 3543

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s