Pasangan Blogger Muda Yang Cool

Dulunya, memang tak minat dan tak pernah terfikir pun nak berblogging ni.. Yang terfikir cuma, tulis blog ni sama je macam menulis diari.. Bab-bab diari ni biasanya gadis-gadis la yang rajin nak update nya.. Lepas update lak, disoroknya pulak diari tu tak bagi orang lain baca.. Bila orang lain ter’baca’ lak, dimarahnya orang tu.. Macam tu, buat apa nak buat blog, kalau hari-hari nak kena marah orang nanti.. Hahaha.. Punya lah ceteknya pemikiran masa tu..

Sebenarnya, wifey dah mula berblogging pada tahun 2011 tapi lebih kepada blog peribadi (http://saramijie.blogspot.com/).. Blog ni banyak menceritakan tentang anak sulung kami, Mia Qaisara.. Bila join Shaklee pula pada tahun yang sama, kami banyak menggunakan Facebook sebagai medium mempromosi bisnes kami..

Alhamdulillah, sejak sertai bisnes ni, kami dipertemukan dengan pasangan suami isteri blogger muda yang sangat cool dan hebat yang juga sama-sama berjuang dalam group YourSupermom ni.. Sebab apa cool dan hebat??

#1 – Faiz Saaid – (http://faizsaaid1712.blogspot.com/)

image
Suka update header pic blog yang catchy..
  • Master Degree Holder tapi buat Shaklee secara full-time
  • Suka sangat dengan Matematik
  • Ada bakat sebagai pendidik
  • Minat segala genre lagu Metal dan jugak lagu Mr. Os
  • Muka macam Rahim Maarof
  • Boleh main macam-macam alat muzik (refer Youtube – Ninjaseni)
  • Bawak Honda Civic 2.0 dengan laju tapi berhemah dan tidak semberono
  • Kalau ke mana-mana kedai Tomyam yang paling meletop sekali pun, dia mesti akan order Nasik Goreng BIASA

 

#2 – Ainul Fadzilah Mustafa – (http://jalanabadi172784.blogspot.com/)

image
Working at Home Mum (WAHM) sambil jaga anak-anak yang super cute..
  •  Ex-Engineer di salah sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka Malaysia
  • Memilih kerjaya di rumah sambil menjaga 2 orang anak (Work At Home Mum)
  • Bisnes Shaklee secara full-time
  • Pandai bagi sharing dan influence pendengar
  • Blogger tegar dan pernah dijemput untuk ditemuramah oleh stesen TV (hasil blogging)
semanis+kurma
Best nya dapat masuk TV9 dalam rancangan Semanis Kurma.. Katanya ini pengalaman terindah mereka..

Pasangan ni lah yang banyak ajar kami teknik-teknik berblogging.. Yang bestnya, kaedah pengajaran secara santai dan mudah sangat nak difahami walaupun untuk newbies.. Masa mula-mula dulu, saya cuma temankan wifey ke kelas-kelas anjuran Faiz & Ainul ni.. Semua yang diajar adalah secara ikhlas hati, makanan pulak secara pot-luck.. Agaknya mereka ni memang suka sharing ilmu yang bermanfaat.. Memang best dan happening.. Hasil tunjuk ajar, wifey pun create blog khas untuk bisnes Shaklee ni, Healthy With Sarah..

Lama-kelamaan bila asyik dengar Faiz membebel dalam kelas, minat untuk berblogging tu datang dengan sendirinya.. Lagipun, wifey memang setiap masa galakkan saya menulis blog ni, boleh jugak mengisi masa lapang sambil membantunya berbisnes makanya terciptalah blog miaqaisarah.com ni.. Tak disangka, seronok rupanya blogging ni, sampaikan susah nak berhenti, especially bila idea mencurah-curah.. Tambahan pula, zaman sekarang ni boleh install free apps blogging tools kat smartphone.. Blogging di mana-mana sahaja..

Walaupun dah hampir 5 tahun, kami masih lagi menuntut dan sharing ilmu-ilmu blogging dengan pasangan cool ni.. Seperti biasa, hasil perjumpaan semalam, kami dapat lagi tips-tips dan ilmu bermanfaat dari Faiz dan Ainul..

image
Perjumpaan santai sambil sharing ilmu..
image
Pasangan suami isteri yang cool dengan anak bongsu, Maryam..
image
Tak dapat dibayangkan kalau lah MKB terpijak si Maryam yang dok sibuk berblogging kat smartphone tu.. Nasib baik Ahmad Khalif tidur atas comforter jauh sikit dari situ.. huhu
image
Selpie sikit sebelum jumpa lagi minggu depan..

Semoga kita semua maju jaya dalam bisnes ni dan dimurahkan lagi rezeki Faiz, Ainul & MKB dan ukhuwah yang terjalin berpanjangan.. InsyaAllah..

“MIAQAISARAH”

017-202 3543

Advertisements

4 comments

  1. Actually dah buat blog shaklee sblum jumpa faiz n ainul..tp blog macam kanak2 baru bertateh…haha…time nie cetek ilmu blog..nasib baik jumpe ainul n faiz…tu yg skang blog Alhamdulillah dah makin cantik..tq korang sentiasa support kami 😊

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s