Susu Kambing Segera Terbaik [Baraka]

Alhamdulillah, Sabtu lepas saya telah dijemput ke sesi perkongsian kebaikan produk Susu Kambing Baraka yang telah diadakan di Plaza Damas, Sri Hartamas oleh pihak BarakaShoppe.. Terima kasih kepada blogger Halimbrothers atas jemputan tersebut.. Bak kata orang, jemputan kali ni ibarat ‘bulan jatuh ke riba’.. Sebab apa? Sebab saya dan wifey sememangnya sedang tercari-cari produk susu kambing keluaran tempatan yang dijamin HALAL, ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), sedap dan berkhasiat.. So, dengan jemputan ni, saya berpeluang merasa sendiri keenakan dan khasiat susu kambing Baraka yang best ni..

Mia
Belanja Mia Slurpee sebab temankan ayah hari ni..
Mia Qaisara
Mia volunteer jadi urusetia & penyambut tetamu..

Saya dan wifey sebenarnya agak cerewet sikit kalau bab-bab nak beli susu kambing ni.. Memang kena survey betul-betul. Antara ciri-ciri yang wajib ada:

  1. Tiada bau yang kurang menyenangkan & tiada rasa hamis;
  2. Sedap;
  3. Mudah disediakan;
  4. Sesuai untuk seisi keluarga;
  5. Kandungan kalsium yang tinggi;
  6. Kandungan rendah lemak;
  7. Membantu sistem imunisasi tubuh badan; dan
  8. Tinggi kandungan protein

Alhamdulillah, tak sangka Baraka Susu Kambing ni sememangnya menepati kesemua ciri-ciri yang kami nak.. Tambahan lagi, ianya juga diperkaya dengan Prebiotik Inulin di mana fungsinya adalah membantu penghadaman dan penyerapan khasiat susu kambing secara lebih efektif dan berkesan. Selain tu juga, Baraka Susu Kambing mempunyai komposisi kalsium 4 kali lebih tinggi daripada susu lain yang berada dipasaran. Dari segi kesedapan pula, memang tak terkata.. Langsung tiada bau dan rasa hamis malahan sangat wangi dan terdapat dalam 4 perisa yang berlainan iaitu Strawberi, Coklat, Kolagen dan Asli.. Saya juga difahamkan, antara perisa yang paling laris adalah perisa Strawberi dan Kolagen.. Secara peribadi pula, saya berpendapat kesemua perisa adalah sangat sedap, mempunyai khasiatnya yang tersendiri dan perlu diamalkan oleh semua sebagai minuman kesihatan harian..

Baraka Produk
Antara produk Baraka yang berada di pasaran.. Terdapat juga produk kecantikan iaitu Baraka Beauty Drink..

Cara penyediaanya juga amat mudah, hanya koyakkan sachet dan ditambah sedikit air yang sejuk atau suam, dikacau dan dah pun ready untuk diminum.. Sesuai untuk gaya hidup masa kini yang mementingkan kepantasan..

IMG_2448
Mia awal-awal dah pilih perisa strawberi.. Nampak gambar je terus jerit ‘STRAWBERIII’.. Perisa strawberi memang all-time favourite Mia..
Baraka Susu Kambing Colagen
Wifey pulak memang minat colagen.. Biasa la orang perempuan ni kan, kecantikan diutamakan.. heheh.. Katanya colagen Baraka ni sedap dan wangi baunya.. langsung tak macam susu kambing.. Khalif pun tengah sedap je tidur.. Bangun nanti dapat la khasiat dari susu ibu ye..
Baraka Susu Kambing2
Turn saya pulak minum kesemua perisa yang ada ni.. Komen saya?? Marvelous! Kalau dibuat milkshake sejuk-sejuk ni lagi best.. Silap-silap, mak mentua lalu pun tak perasan..
Pic All 1
Kami semua dah merasai kesedapan produk ni.. Anda bila lagi????

JOM TONTON VIDEO BLOGGERS MALAYSIA MINUM SUSU KAMBING BARAKA!

Kandungan produk Baraka Susu Kambing ni adalah bebas gula dan kesemua perasanya dihasilkan secara semula jadi.. Sebab itulah, ianya amat sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur termasuk wanita hamil serta kanak-kanak.. Sekiranya berminat nak beli atau order secara online, boleh refer info kat bawah ni untuk butiran lanjut:

FB Page
Poster Baraka Susu Kambing..

 Maklumat Produk:

  • Dikilang & Diedar Oleh : MozacMediCare
  • Beli Secara Walk In        : Giant, Cold Storage, Mercato
  • Beli Secara Online          : Beli Produk Baraka Online
  • Facebook                          : https://www.facebook.com/barakashoppe
  • Instagram                        : @barakashoppe
  • Whatsapp                        : 018-326 7978
  • Telefon                             : 03-5103 7657

 “MIAQAISARAH”

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s