Kekal Cantik Menawan Dengan Salina’z Herbs

Kalau lah anda ke shopping mall Alamanda Putrajaya, selepas dah penat shopping sana sini, makan macam-macam makanan yang ada kat situ, dah puas main bowling 2,3 game, ada 1 lagi tempat yang saya syorkan untuk anda semua singgah.. Letaknya di South Area, berhadapan outlet Vincci.. Apa yang best dan apa yang ada kat sini sebenarnya?

IMG_5380
Bawak Khalif dengan Mia jalan-jalan kat Alamanda di hujung minggu..
IMG_5382
Mia yang bulat..

Inilah dia Kiosk Salina’z Beauty yang tak asing lagi bagi warga Putrajaya khususnya.. Kedai jamu yang dah beroperasi sejak tahun 2007 ni ada pelbagai produk kecantikan wanita dan keluarga.. Bukan setakat masih maintain malahan dah berjaya mengembangkan lagi rangkaian perniagaan Salina’z Beauty ni termasuklah memiliki beberapa salon kecantikannya tersendiri..

IMG_8505
Kiosk Salina’z Beauty penuh dengan jamu dan produk kesihatan & kecantikan..

Bermula dengan hanya menjual 1 produk pada tahun 2007, kini Salina’z Beauty dah mempunyai lebih dari 15 produk di bawah jenama Salina’z Herbs.. Dari hanya 2 orang pekerja, kini Salina’z Herbs telah mempunyai 10 orang pekerja yang membantu melicinkan operasi urusan perjalanan perniagaan mereka..

IMG_8463
Antara produk keluaran Salina’z Herbs yang dihasilkan daripada ramuan semulajadi yang berkualiti tinggi..

Dari sini pun kita dah boleh tau betapa syarikat Bumiputera boleh berjaya dalam perniagaan, asalkan produk yang dihasilkan berkualiti, dijamin HALAL dan selamat digunakan serta mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).. Macam Salina’z Herbs nih, produknya dihasilkan dari ramuan semulajadi dan kaya dengan pelbagai ramuan herba asli yang selamat digunakan dari semua peringkat umur.. So, boleh digunakan tanpa was-was ye.. heheh

Alhamdulillah, weekend lepas diberi kesempatan untuk mendengar sendiri kebaikan produk ni oleh pengasas Salina’z Beauty iaitu pasangan suami isteri Puan Nor Salina Abd Sani, 39 tahun dan Encik Mohd Zamzuri Zahari, 41 tahun.. Memang kedua-duanya nampak lebih muda dari usia sebenar.. 🙂

Pengasas Produk
Pasangan pengasas Salina’z Beauty, En. Mohd Zamzuri & Puan Nor Salina..
Keluarga Salina
Family pic..

Antara produk top-selling Salina’z Herbs nih adalah Perfect White Slym (minuman tambahan kolagen), Slimax White Coffee (kopi), Corong Resdung, Minyak Kelapa Dara, Mandian Mujarab dan Pencuci Wanita. Selain berkualiti tinggi, produk yang disebutkan tadi ditawarkan dengan harga serendah dari RM 19.90 sehingga RM 150 sahaja..

IMG_5352
Puan Salina, seorang usahawan Bumiputera yang berjaya..
IMG_5366
Peraduan slogan instagram Salina’z Herbs terbaik.. Untung la bloggers yang dapat hamper produk ni.. Makin cun melecun la..
Babywearing Khalif
Babywearing Khalif depan produk-produk Salina’z Beauty.. Masa nih Khalif tengah tidur kot..

Antara Produk Salina’z Herbs Dan Kebaikannya:

Jom kita ushar-ushar sikit produk top-selling Salina’z Herbs ni & apa yang best nya ye??

Jus Kembali Dara
Jus Kembali Dara

Harga: WM RM 43.90 / EM RM 46.90

Kebaikannya:

  • Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur
  • Menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok dan anjal;
  • Menyuburkan rahim & peranakkan wanita (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat);
  • Menegang & mencerahkan kulit;
  • Melambatkan proses menopaus;
  • Memberikan tenaga dalaman wanita;
  • Meningkatkan sistem imunisasi;
  • Mengurangkan senggugut;
  • Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri;
  • Sesuai untuk semua wanita sebelum atau selepas rumahtangga;
  • Membantu mengatasi masalah keputihan;
  • Mengetat dan mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin);
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan faraj;
  • Menambah kolagen dalam badan;
  • Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah;
  • Membantu menghilangkan bau badan;
  • Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina;
  • Membantu wanita dari dijangkiti penyakit kelamin yang disebabkan oleh jangkitan fungus dan bakteria

 

Slimax White Coffee
Slimax White Coffee

Harga: WM RM 39.90 / EM RM 43.90

Kebaikannya:

  • Membantu melangsingkan badan;
  • Membantu merendahkan paras kolesterol;
  • Membantu mencerahkan kulit;
  • Membantu merawat penyakit;
  • Membantu masalah rambut;
  • Membantu masalah insomnia;
  • Membantu mengurangkan sakit sendi & otot;
  • Membantu menambah tenaga

 

Minyak Kelapa Dara
Minyak Kelapa Dara

Harga: WM RM 39.90 / EM RM 43.90

Kebaikannya:

  • Mengatasi masalah migrain;
  • Mengatasi masalah resdung;
  • Mengatasi masalah sembelit;
  • Mengatasi masalah ruam lampin;
  • Mengatasi masalah psoriasis;
  • Mengatasi masalah alahan makan & eczema
  • Mengekalkan berat badan ideal;
  • Melembutkan rambut;
  • Membantu mencairkan kahak & melegakan pernafasan

 

Feminine Wash
Feminine Wash

Harga: WM RM 22.90 / EM 27.90

Kebaikannya:

  • Mengembalikan kewanitaan;
  • Merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin;
  • Membantu mengatasi masalah keputihan;
  • Membantu mengatasi masalah berbau akibat bakteria;
  • Memelihara keseimbangan pH
  • Memberi kesegaran & keselesaan sepanjang hari

 

Putri Drink
Putri Drink

Harga: WM RM 39.90 / EM RM 43.90

Kebaikannya:

  • Meningkatkan keinginan seksual;
  • Meningkatkan kesuburan wanita;
  • Mengimbangi hormon;
  • Membantu mencerahkan kulit;
  • Membantu menegangkan kulit;
  • Membantu mencantikkan & menggebukan kulit;
  • Membantu menambah tenaga

Actually, banyak lagi produk Salina’z Herbs nih.. Barangan kosmetik dan lipstik pon ada.. Senang cerita, nak produk kecantikan dari kaki ke rambut InsyaAllah semua ada kat sini.. Tak perlu dah pergi jauh-jauh.. Memang tempat kesukaan wanita nih.. heheh

Kosmetik
Barangan Kosmetik
Lipstik
Lipstik

So, boleh lah nanti singgah ke Putrajaya atau cawangan-cawangan kedai jamu yang terpilih kalau nak dapatkan produk Salina’z Herbs nih.. Kalau nak lagi mudah, produk juga boleh dibeli melalui Facebook (online)..

Untuk maklumat lanjut / pembelian, boleh lah hubungi:

Salina’z Beauty : 03-8861 2044 / 019-279 6949

Website : www.salinazbeauty.com

Instagram : @salinazbeauty & @salinazhrb

Email : salinazherb@gmail.com

Juga boleh didapati secara terus di mana-mana cawangan Salina’z Beauty / Salina’z Herbs berikut:

PUTRAJAYA

i)   K08, Lower Ground, South Area, Alamanda Shopping Centre

ii)  No. 26A, Tingkat 1, Jalan Diplomatik, Presint 15

iii) K03, Pasar Awam, Presint 16

SHAH ALAM

i)   No. 10, Tingkat 1, Alam Budiman, Seksyen U10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s