Pertama Di Malaysia – Selimut/Sleeping Bag Comel Mermaid

Seronoknya Mia Qaisara bila ayah bawak balik selimut comel bentuk mermaid nih.. Belum time nak tido pon dah sibuk-sibuk nak berselimut.. Jarang Mia nih nak baring-baring pakai selimut, tapi agaknya sebab bentuknya yang terlampau cute tu yang buat budak-budak excited.. Mana tak syoknya, tak pernah lagi kitorang tengok selimut yang macam nih punya comel, bentuk ikan mermaid lak tuh.. Pertama seumpamanya di Malaysia!! Hanya dari @iris_tails.. Kalau nak cari kat pasaraya ke, pasar malam ke, memang tak jumpa punya.. Barang baik imported dari seberang Laut China Selatan nih.. Materialnya pulak, berkualiti tinggi dan tersangat lah soft & gebunya.. Geram je, rasa macam nak peluk-peluk, gigit-gigit selimut nih sebab gebu sangat.. Nih kalo ada saiz orang dewasa, kompem ibu ngan ayah nak jugak.. heheh.. Lagipon, senang nak dibawak ke mana-mana.. Nak balik kampung ke, travel ke, leh je bawak jadikan sleeping bag anak-anak..

Mia Selimut Mermaid 1
Muka happy dapat jadi My Little Mermaid..
Mia Selimut Mermaid 2
Kononnya baru bangun tido la tuh..

Buat masa nih, saiz dewasa belum ada ye.. Yang untuk infant @ newborn bawah 1 tahun pon katanya masih dalam production, so InsyaAllah coming soon.. Parents mana yang nak try pakai tuh boleh la, tapi selimut sampai ke peha je la kot.. πŸ™‚ Yang ada cuma saiz kanak-kanak untuk 1 hingga 5 tahun..Β Tapi saiznya besar gak, agaknya budak-budak sampai umur 6-7 tahun pon leh guna lagi ni.. Kalau untuk boys lak, ada selimut bentuk shark.. nampak macam kiut je Khalif pakai kan.. Agaknya ayah masa tido pon kiut macam ni gak la kot.. Nak kena selfie masa tengah tido nih nanti.. heheh..

Mia Selimut Mermaid 3
Mia jadi Mermaid, Khalif jadi Shark.. πŸ™‚
Mia Selimut Mermaid 4
Dok bergurau-senda dalam selimut lak..

Kalau lah bawak sleeping bag nih time bercuti ke Cameron Highland ke, Genting Highland ke, tak dapat dibayangkan lenanya tido anak-anak kita time waktu malam.. Masa bercuti ke Cameron Highland tahun lepas, penat pakaikan Mia baju tebal-tebal masa nak tido.. Kalau pakai sleeping bag nih, masuk dalam terus lena je la.. Mudahnya.. Fuhh.. Bila nak next trip nih??

Mia Selimut Mermaid 5
Tengah membayangkan suasana tido malam kat Cameron Highland, selamba je tido atas lantai..

Nak tau ke tekstur material selimut ni macam mana? Nak cerita pon susah, kena pegang bulus-bulus tuh sendiri baru la dapat feel dia.. Soft sangat.. Tapi kainnya lebih kurang macam dalam pic nih la..

Material : 100% Polyester

Lining : Fleenel

Selimut mermaid comel 1

Selimut mermaid comel 2
Bahagian dalam yang berbulu tuh memang teramat soft & gebu..

Untuk design shark setakat nih cuma ada 1 kaler je sama yang macam Khalif pakai tuh tapi untuk mermaid lak, ada 4 pilihan warna iaitu Mint, Pink, Lavender & Grey.. Yang Mia pakai tuh kaler Lavender.. Semuanya comel-comel, rambang lak mata nak pilih yang mana satu..

image image

Harganya pulak RM 140 (tak termasuk pos).. Ok sangat harga tuh kan.. Anak-anak pon leh guna lama sleeping bag nih.. Senang nak dibawak ke mana-mana, material berkualiti, comel, senang nak dibasuh dan sangat functional.. Yang paling penting, anak pon suka.. Bagi setiap parents, kegembiraan anak-anak ~~~~~ PRICELESS!!

Mia Qaisara Sleeping Bag
Tq sayang coz jadi model sleeping bag iris_tails.. πŸ™‚

“MIAQAISARAH”

012-5654020

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s