D.I.Y. Cenderahati Di Printcious.Com

Sekarang nih, bila ada je event birthday kawan-kawan ke, nak celebrate apa-apa majlis perkahwinan, pertunangan atau hari ulangtahun dengan yang tersayang, tak ada lah nak pening kepala lagi memikirkan gift/souvenir apa yang nak dibagi.. Tak perlu lagi dah nak habiskan minyak kereta keluar cari gift kat kedai-kedai cenderahati bagai.. Yang lagi tak tahannya, masa nih la baru nak fikir souvenir apa yang sesuai, yang ikut bajet dan menarik.. Bila dah decide nak beli apa, pastuh nak cari pulak kedai souvenir, gift shop yang berhampiran rumah.. Dah sampai ke kedai tuh, barang abis stok atau apa yang dijual pulak tak seperti yang kita nak.. Terus jadi stress sebab tarikh event dah makin dekat tapi gift masih belum ada (pernah ada pengalaman macam ni.. heheh)

So, sini meh saya ajar anda semua supaya tak stress-stress lagi dan percaya atau tak, hanya dengan google 1 perkataan ni, InsyaAllah masalah anda selesai semuanya..

  1. Google perkataan magic nih.. “www.printcious.com” @ “printcious.com
image
Lepas google, akan muncul lah satu website yang sangat cool dan menarik..

2. Masuk ke website www.printcious.com dan boleh mula tengok barang-barang apa yang berkenan di hati.. Tapi sebelum tuh, boleh la kalo nak sign up & register as a member dulu supaya memudahkan transaksi pembelian nanti.. Mudah je nak sign up, tak sampai 2 minit pun..

Printcious2
Interface yang sangat menarik dan user-friendly..

Apa bestnya kat printcious.com nih?

  • Online Gift Shop di mana anda boleh design sendiri barangan yang anda berkenan
  • Ada t-shirt, kusyen, mousepad, gambar puzzle, cawan comel, casing telefon, keychain dll
  • Semuanya boleh custom made, maksudnya leh design ikut text @ gambar yang kita suka
  • Kalau dah malas sangat atau takde idea nak design apa, boleh terus guna design sedia ada yang sangat menarik

“SHOP”

Sesuai pilih button nih kalo kita terasa terus nak beli barang tu ikut design sedia ada..

Printcious 1
Antara kategori barangan menarik yang ada disediakan..

Kalo saya, memang dari dulu lagi penggemar t-shirt bertulis macam nih.. Rambang mata dibuatnya, sebab ada terlampau banyak koleksi t-shirt dalam website printcious.com nih.. Antara contoh t-shirt ready-made yang pada pendapat saya memang stylo.. 🙂

Printcious Humor Shirt 2
Tak digalakkan pakai baju nih kalo kita kurus, takut ada yang terasa.. heheh
Printcious Humor Shirt 3
Memang smart & padan sangat kalo saya pakai baju nih..
Printcious Humor Shirt 4
Boleh hadiahkan untuk ibu dan isteri tersayang @ pakai sendiri sebagai penghormatan kepada kaum wanita yang bergelar ibu..
Printcious Humor Shirt
Tips yang baik nih.. leh cuba.. Sesuai untuk orang yang ada short term memory lost.. heheh
Tshirt printcious
Sesuai untuk dipakai sendiri atau hadiahkan kepada kawan yang baru kahwin..

“CREATE”

Sesuai pilih button nih kalo ada idea dalam kepala yang nak diketengahkan.. Boleh design sendiri ikut suka hati..

Contohnya kalo kita nak cuba design puzzle bergambar nih:

Printcious Website
Boleh custom made dan design sendiri gambar yang kita nak letak.. (Klik “customise it”)..
Printcious Puzzle
User-friendly customization tools memudahkan kita untuk design sendiri..

“GIFTS”

Button nih pulak paling sesuai dipilih kalo kita langsung takde idea nak beli apa.. Boleh cuci-cuci mata dulu tengok mana gift yang menarik sesuai dengan event yang kita nak.. Souvenir dah siap disusun ikut kategori @ special occasion..

Printcious Gifts
Dah disusun ikut kategori @ special occasion..

Overall, memang mudah sangat kalo nak shopping hadiah/gift/souvenir kat sini.. Sambil-sambil dok tengok tv dalam umah pon boleh order kan? Sesuai sangat dengan tagline company nih:

“Printious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Kalau nak tau lebih lanjut, boleh refer sini ok..

Website

Facebook

Instagram

Alamat: No. 30, First Floor, Jalan Tiara 4, Bandar Baru Klang, 41150 Klang, Selangor

Telefon: +6019-323 2502

Email : ask@printcious.com

Waktu Urusniaga : Isnin – Jumaat (9 pagi – 6 ptg)

Sabtu (9 pagi – 1 tgh hari)

Ahad & Cuti Umum (Tutup)

Advertisements

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s