Cara Mudah Nak Buat Surprise Gift

Dalam entry yang lepas, ada saya cerita pasal online gift shop di www.printcious.com yang dok tengah meletop sekarang.. Mesti best servis company nih sampai hampir kesemua review yang dibaca kat web rata-ratanya bagi good review.. Biasa la kita kan, kalo nak tau satu-satu benda tuh bagus ke tak, mesti la nak kena survey-survey dulu.. Kalo zaman dulu, kita suka tanya pendapat orang, tapi alaf sekarang nih mana la nak sempat tanya-tanya orang.. Semuanya makin sibuk ngan hal masing-masing so cara yang termudah dan terpantas kita kena la google sendiri atau bukak je facebook page.. Yang nih biasa saya buat kalo nak book hotel ke @ pegi tempat-tempat yang kita belum pernah sampai.. InsyaAllah, setakat ni review sahabat-sahabat alam maya nih belum pernah lagi la mengecewakan saya.. heheh..

Kebetulannya memang tengah terfikir hadiah apa la nak diberi kat pasangan sahabat kitorang nih.. Bukannya ada apa-apa special occasion pon just tiba-tiba terasa macam nak bagi something kat diorang.. Selama nih banyak sangat dah yang diberi kat kitorang.. Sponsor bercuti dah berkali-kali, bagi hadiah kat kitorang pon dah selalu.. Bab belanja makan tak payah cakap la.. Setiap kali makan ngan diorang, tak pernahnya kami kena keluar duit..

Family MKB
Family MKB sewaktu bercuti di Venice..
Family MKB 4
Mana pernah berlaku lagi dalam sejarah masyarakat Itali, berselfie sambil bawak naik double stroller atas gondola.. Ni yang first.. Haru sungguh.. Hahahaha..

Nampak pic ni jangan tersalah sangka lak yang sahabat kitorang nih Italian.. Dua-duanya orang Teluk Intan, Perak dan sekarang nih menetap kat Selangor sebenarnya.. Makan pizza pon jarang-jarang.. Hahahaha.. Family MKB nih hobinya suka berjalan-jalan seluruh dunia.. Kalo ada peluang, rasanya habis satu dunia diorang explore.. Kalo parents lain, mesti anak-anak dah kena tinggal, sebab parents nak honeymoon tapi uniknya diorang ni semua 4 orang anak kecik dibawak sekali ke mana-mana.. Tak pernah ditinggalkan pon.. Good parenting.. Respect!

Family MKB 2
Masa ni pulak di Switzerland, main salji..

So, nak hadiahkan apa kat diorang nih ye? Rasanya semua benda dah cukup dan lengkap dalam hidup diorang nih kan kalo nampak macam nih punya gayanya.. Pikir punya pikir, lastly decide nak bagi surprise custom made gift order dari printcious.com je la.. So, bermula lah sesi menge’stalk’ pic dari Facebook diorang.. Hahaha.. Dasar stalker..

“Sebenarnya, dalam memberi hadiah nih, tak semestinya kita kena hadiahkan yang mahal-mahal.. Yang penting hadiah tu mestilah datangnya ikhlas dari hati.. Lagi best kalo hadiah tuh diberi secara surprise..”

-miaqaisarah.com-

Fuhh.. siap dengan kata-kata hikmah ciptaan sendiri tu.. hahaha.. Tapi seriously, gift/souvenir/hadiah kat website printcious.com ni memang cantik-cantik dan harganya pon sangat berpatutan.. Servis pon gempak, kitorang custom made design dan order online pada 24/2/2016 (malam lak tuh), sampai kat tangan family MKB nih 29/2/2016.. Punyala cepat servis diorang, dari terima order, printing , pengeposan dan penerimaan semuanya lancar je..

Nak tau pic mana yang terpilih sepanjang sesi stalk FB orang nih? Kitorang pilih pic nih sebabnya:

  1. Pic ni dalam folder Cover Photo FB (maksudnya diorang suka la pic nih)
  2. View yang teramat menarik (menara condong Pisa)
  3. Lengkap muka satu family (satu keajaiban untuk parents yang ada 4 orang anak kecik-kecik)
Bantal Gift
Kusyen comel dari printcious.com.. Pemilihan kaler tuh sebab sama kaler dengan kereta diorang yang baru di cat oren..

Ni pulak testimoni yang jugak kami stalk dari FB diorang.. Kaki stalker sungguh.. Heheh..

Bantal Peluk Gift

image

Yang paling bestnya, anak diorang Bella dan Am siap buat video Thank You khas untuk bestfriend diorang, Mia Qaisara.. Comel je… 🙂

imageHopefully diorang sukakan surprise gift Italian Style yang kitorang bagi nih dan “Thanks for being the best.. always..”

Kalau nak tau lebih lanjut tentang printcious.com, boleh refer sini ok..

“Printious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Website

Facebook

Instagram

Alamat: No. 30, First Floor, Jalan Tiara 4, Bandar Baru Klang, 41150 Klang, Selangor

Telefon: +6019-323 2502

Email : ask@printcious.com

Waktu Urusniaga : Isnin – Jumaat (9 pagi – 6 ptg)

Sabtu (9 pagi – 1 tgh hari)

Ahad & Cuti Umum (Tutup)

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s